Nadolazeća Utakmica vs

Mlađi uzrasti upisali samo jednu pobjedu ovog vikenda

Pogodak MRK Zaprešić, lopta, uzrasti, subota, sokolići, poraz

Unatoč nekoliko dobrih utakmica u protekla dva kola, mlađi uzrasti MRK Zaprešić ponovno imaju padajuću putanju. Protekle subote svi su sokolići bili u akciji, no jedino je ekipa Dubravke Bukovine upisala pobjedu.

U11: MRK Zaprešić vs RK Zagreb 2 (24:15)

Utakmica protiv Zagreba na domaćem terenu završila je sretno za sokoliće U11 koji su upisali svoju drugu pobjedu u petom kolu 2. HRL U11. Trud, rad i razgovor se isplatio te su sokolići upisali dva važna boda protiv Zagreba. Od samog početka utakmice vidljiva je bila dominacija domaćina. Zagreb je pokušavao stići razliku na semaforu u nekoliko navrata, no nije im išlo od ruke. Zaprešić je održavao razliku u svoju korist do samog kraja utakmice koja je završila rezultatom 24:15. Najviše pogodaka u redovima sokola postigao je Gabriel Mileusnić (12), no svi ostali igrači su dali svoj doprinos ovoj važnoj pobjedi.

Izjava trenerice Dubravke Bukovine

“Od početka utakmice prelazimo u vodstvo koje nismo ispustili do kraja. Držali smo se dogovora iz svlačionice. Igrali smo čvrsto u obrani, pomagali jedni drugima, hvatali odbijene lopte od golmana. U napadu smo bili pokretljivi, napadali prazan prostor. Odigrali smo kao ekipa, svi su dali svoj doprinos i na kraju smo upisali uvjerljivu pobjedu.”

U13: RK Odema Dugave vs MRK Zaprešić (33:23)

Domaćin je od samog početka utakmice bio u prednosti koju su gosti tijekom cijele utakmice morali stizati. To je bio nemoguć zadatak za ekipu Zaprešića koja nije pronalazila rješenje za čvrstu obranu ekipe iz Dugava. Nerealizirane šanse u napadu, “rupe” u obrani i pad koncentracije među sokolićima rezultirali su još jednim porazom ekipe U13. Ekipa Saše Vučića trenutno je na devetom mjestu na tablici 1. HRL U13 (regija 2, skupina B) sa samo jednim bodom, jednim remijem i četiri poraza do sad. U utakmici s Odemom, igrač s najviše pogodaka bio je Martin Cindori (8), dok je iz protivničke ekipe najbolji bio Bruno Burdelj s 10 golova.

Izjava trenera Saše Vučića

“Iz prikazane igre, vidljivo je da nisu dovoljno naučili iz grešaka koje su radili kao ekipa u dosadašnjem dijelu prvenstva. Izbjegavaju napadanje praznog prostora između igrača protivnika u obrani, guraju se u sredinu i u situacije iz kojih je nemoguće realizirati akciju i postići pogodak. U narednim tjednima morat ćemo poraditi na tome, kao i na samopouzdanju igrača.”

U15: RK Sloga-SN vs MRK Zaprešić (30:23)

Ni momčad U15 nije bila sreće proteklog vikenda. U utakmici sa Slogom sokolići nisu uspjeli uzeti bodove i upisati svoju treću pobjedu. Unatoč nekoliko pokušaja da preokrenu utakmicu u svoju korist, sokolići U15 u konačnici u tome nisu uspjeli. Protivnik je bio spreman na sve izazove koje im je postavio zaprešićki napad, a imao je odgovore i na obranu gostiju. Tako su mlađi uzrasti Zaprešića ostali bez još jedne prilike za novih dva boda u ligi. U redovima Zaprešića istaknuo se Marin Škrlin koji je postigao sedam pogodaka, a odmah iza njega i Krešimir Pipinić sa šest.

Izjava trenera Igora Požega

“Pokušali smo ispraviti sve ono što nije funkcioniralo na prošlim susretima. Dečki su najviše sami komunicirali međusobno u igri, ali i na klupi. Jedni drugima su pomagali i podržavali se međusobno. Dobro su surađivali, kako u obrani tako i u napadu. Svjesni su da su mogli pobjediti ovu utakmicu, ali istovremeno su postali svjesni da je ono što im nedostaje komunikacija i odvažnost u nekim ključnim trenucima utakmice.”

POWERED BY FOUR OF THEM