Nadolazeća Utakmica vs

Mlađi uzrasti upisali dvije pobjede i jedan poraz

Sokolići, MRK Zaprešić, vikend, mlađi uzrasti

Proteklog vikenda svi su mlađi uzrasti igrali svoje prvenstvene susrete, a sve su se utakmice igrale u ŠRC Zaprešić. Ekipe U11 te U13 upisale su pobjede, dok je ekipa U15 upisala poraz. Mlađi uzrasti igraju do sredine svibnja, a onda slijedi ljetna pauza, odmor te priprema za iduću sezonu.

U11: MRK Zaprešić vs MRK Sesvete (22:21)

U prvom dijelu susreta šestog kola Lige za prvaka, Zaprešić je ostvario znatnu prednost u odnosu na protivnika Sesvete. U 13. minuti susreta bilo je +7  za Zaprešić (11:4). Do kraja prvog poluvremena Sesvete su upisale tek šest pogodaka, dok je Zaprešić 14. U 36. minuti rezultat na semaforu bio je 20:8. Unatoč velikoj prednosti domaćina, gosti su uspjeli dovesti rezultat na minimalan zaostatak te je u konačnici rezultat bio 22:21.

Izjava trenerice Dubravke Bukovine

“Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme i na odmor otišli s prednošću od osam razlike. Drugo poluvrijeme povećavamo razliku do +12, a svi dobivaju priliku zaigrati. Nekoliko promašenih zicera te krivih dodavanja s naše strane, omogućava protivniku da smanji razliku. To nam stvara nervozu te zadnjih pet minuta dobivamo dva isključenja. Ostajemo s dva igrača manje i protivnik dolazi na samo -3. Nakon minute odmora i povratka igrača koji su započeli utakmicu u konačnici uspijevamo pobijediti s minimalnom prednošću.”

U13: MRK Zaprešić vs RK Petrinja (37:26)

U četvrtom kolu Lige za poredak 1. HRL U13, Zaprešić je ugostio Petrinju. Nakon proteklog susreta i pobjede protiv Rugvice, ekipa U13 upisala je još jednu pobjedu protiv Petrinje. Unatoč početnom vodstvu gostiju, Zaprešić je vrlo brzo preuzeo kontrolu nad utakmicom. U sedmoj minuti susreta uspjeli su se odvojiti na +3 (6:3), a prednost su držali sve do kraja prvog poluvremena (19:13). U drugom dijelu susreta prednost domaćina se nastavila, a unatoč pokušajima Petrinje da smanji razliku, to se nije dogodilo. Utakmica je završila 37:26 za Zaprešić.

Izjava trenera Ivana Vrbika

“Od samog početka dečki su ušli ozbiljno i aktivno u utakmicu. Na početku je napravljena prednost koju smo držali do kraja susreta. Borbenošću, htijenjem i željom ta se prednost tijekom utakmice povećavala i na kraju je ostvarena još jedna pobjeda. Čestitke dečkima!”

U15: MRK Zaprešić vs MRK Sesvete 2 (23:40)

U utakmici 23. kola na domaćem terenu, sokolići U15 dočekali su ekipu Sesveta 2. Nakon pobjede protiv RK Zagorec u proteklom kolu, igrači Ivana Vrbika sada su upisali poraz. Sesvete su u gostima upisale uvjerljivu pobjedu i dva nova boda. Na početku prvog poluvremena gosti su poveli (0:2). Domaćini su u trećoj minuti susreta upisali prvi pogodak, a onda je nastupila “crna” rupa te su idući pogodak postigli tek u devetoj minuti. Do kraja prvog poluvremena Zaprešić je zabio tek devet pogodaka dok je ekipa Sesveta mrežu domaćin zatresla 20 puta u 25 minuta. U drugom dijelu je Zaprešić pokušao nadomjestiti razliku, ali im to nije uspijevalo. Sesvete su u konačnici upisale pobjedu (23:40).

Izjava trenera Ivana Vrbika

“Naš loš ulazak u utakmicu protivnik je iskoristio te su Sesvete napravile već u startu 4,5 golova razlike. Neredovitost treniranja i nedostatak kontinuiteta osjetio se i u samoj igri. Uspjeli smo malo podići tempo, ali nedovoljno protiv dobre ekipe Sesveta. Ono što nam predstoji su redovit rad i treninzi kako bismo ispravljali greške koje radimo i kako bismo mogli napredovati.”

POWERED BY FOUR OF THEM