Nadolazeća Utakmica vs

Mlađi uzrasti: Tri poraza sokolića proteklog vikenda

Škola rukometa MRK Zaprešić na treningu, Mlađi uzrasti

Proteklog vikenda sve natjecateljske ekipe MRK Zaprešić bile su u akciji. Mlađi uzrasti U11, U13 i U15 započeli su svoja prvenstva, a za vikend su sve ekipe upisale poraz.

U11: MRK Zaprešić vs RK Dinamo Zagreb 2

U subotu 30. rujna na domaćem terenu igrale su ekipe U11 i U15. Svoju prvu utakmicu sokolići U11 odigrali su protiv RK Dinamo Zagreb 2. To je bila ujedno i prva prvenstvena utakmica pod vodstvom nove trenerice Dubravke Bukovine. Gosti su na početku utakmice poveli, no sokolići su uspjeli držati minimalnu razliku na semaforu do 16. minute kada je Dinamo poveo s 8:6. Prvo ozbiljnije odvajanje Dinamu je donijelo prednost koju su uspjeli zadržati do samog kraja utakmice. Na odmor su gosti otišli s tri pogotka prednosti (9:12). U nastavku utakmice MRK Zaprešić je uspio postići još tri pogotka dok je Dinamo ukupno dao 28. Utakmica je završila u korist gostiju (12:28). Šest od 12 pogodaka postigao je Petar Rupčić, dok je u redovima Dinama najprecizniji bio Jura Troha sa sedam.

Izjava trenerice Dubravke Bukovine

“Prva utakmica u novoj sezoni, za neke i prva utakmica velikog rukometa u životu. Trebalo nam je par minuta da se probudimo i krenemo igrati. Do 15 minute smo igrali gol za gol nakon čega se javlja umor i nervoza, gdje dobivamo nepotrebna isključenja. Protivnik je postigao nekoliko lakih golova i uspio se odvojiti. U drugo poluvrijeme smo ušli dosta loše. Dinamo je pojačao agresivnost u obrani, a mi smo se prestali kretati u napadu. Pozitivno je da su svi dobili priliku zaigrati i što smo vidjeli na čemu treba poraditi na treningu. Čeka nas jako puno posla, idemo trening po trening i nadam se da će se u nadolazećim utakmicama vidjeti napredak, a onda i pozitivan rezultat.”

U15: MRK Zaprešić vs RK Maksmir Pastela 2

ŠRC Zaprešić je u subotu također ugostio i ogled U15 ekipa Zaprešića i RK Maksimir Pastele 2. Gosti su utakmicu otvorili sa čvrstom obranom i kreativnim napadom. Mlađi uzrasti Zaprešića nisu uspjeli uhvatiti ritam protivnika te su tek u desetoj minuti postigli svoj prvi pogodak. Do kraja prvog poluvremena Pastela je postigla 16 golova, dok je Zaprešić mrežu zatresao tek šest puta. Drugo poluvrijeme bilo je preslika prvog. Unatoč pokušajima sokolića da pronađu rješenja za agresivnu obranu Pastele, protivnik je ipak bio uspješniji u tome. Gosti su upisali pobjedu od 32:12. U redovima Zaprešića najviše se istaknuo Ivan Rupčić sa šest pogodaka od kojih je 4/4 sa sedam metara. Kod gostiju je Niko Šime Jurjević postigao osam, a Jakov Tolić šest pogodaka.

Izjava trenera Igora Požega

“Utakmica puna tehničkih grešaka s naše strane. Igrači nemaju dovoljno povjerenja sami u sebe, kao ni u svoje suigrače. To su dva glavna razloga zbog čega nismo mogli parirati protivniku. Pastela je uz lagane golove iz kontre stvorila veliku prednost. Opet se ponavlja priča da ono što se prezentira na treningu ne preslikava se na utakmicu. Puno radimo na tome, pričamo s igračima i nadamo se da će u narednim kolima to biti puno bolje.”

U13: RK Zagreb vs MRK Zaprešić

Sokolići U13 su u nedjelju 01. listopada igrali u SD Trešnjevka. U prvoj ligi u tom uzrastu nema lakog protivnika što je pokazala njihova prva utakmica protiv Zagreba. Domaćini su dobro otvorili utakmicu, ostavljajući Zaprešić da pokuša uhvatiti njihov tempo u obrani i napadu. Zagreb je odmah na početku ostvario prednost koju su sokolići tijekom cijelog prvog poluvremena pokušali smanjiti. U prvom poluvremenu Zaprešić je postigao tek četiri pogotka, dok je Zagreb upisao 12. U nastavku utakmice ekipa Saše Vučića uspjela je postići još sedam pogodaka, a Zagreb je upisao svoje prve bodove u 1. HRL U13 pobjedivši s 34:11. Andrija Pušić bio je najefikasniji igrač Zaprešića s četiri pogotka, dok je Anton Božićević (RK Zagreb) upisao šest.

Izjava trenera Saše Vučića

“Prvo kolo nije nam donijelo nimalo veselja, ali ne zbog rezultata već same igre. Koliko toliko smo se držali dogovora iz svlačionice. U napadu strpljivo i s brzim povratkom u obranu, a u obrani pokretljivo i jako. Uspjeli smo donekle parirati protivniku i biti koncentrirani prvih deset minuta. U drugom poluvremenu pad koncentracije, previše tehničkih grešaka. Potrebno je još rada, ispravljanje nedostataka i poboljšanje igre.”

POWERED BY FOUR OF THEM