Nadolazeća Utakmica vs

Marof je sljedeća stanica seniora u 2. HRL Sjever

Tomislav Lauš u napadu MRK Zaprešić, RK Marof

Nakon dva kola, dvije pobjede i četiri osvojena boda, sokoli će svoju treću pobjedu tražiti u gostima kod RK Marof. ŠSD Novi Marof ugostit će ogled trećeg kola 2. HRL Sjever u nedjelju 01. listopada u 16:30 sati.

Sokoli su sezonu 2023./24. otvorili na pozitivnoj noti s dvije pobjede. S obzirom na visoko postavljene ciljeve ekipe ove sezone, MRK Zaprešić će otputovati u goste tražeći nove bodove. U sezoni je ekipa iz Marofa također odigrala dva susreta u kojima su upisali dva poraza. U prvom kolu 2. HRL Sjever susreli su se s RK Zagreb koji ih je uspio nadigrati na domaćem terenu (26:41). Drugo kolo odigrano je u gostima kod RK Medveščak ZG, a utakmica je završila rezultatom 30:29 u korist ekipe iz Zagreba.

MRK Zaprešić i RK Marof stari su poznanici, a susreli su se prošle godine u 2. HRL Sjever. U četvrtom kolu Zaprešić je u gostima odnio pobjedu (27:37). Uzvratni susret igrao se u Zaprešiću u 17. kolu kada su sokoli opet uspjeli nadigrati protivnika i upisati rezultat 32:27.

Izjave trenera Igora Požega i igrača

Igor Požeg, trener MRK Zaprešić

“Ekipa Marofa ima dva poraza do sad. Uvijek je teško ući u ligu s dva poraza, a sigurno da Marof time ima i veću želju za pobjedom. Uz to igraju ispred domaće publike. No, mislim da mi možemo tražiti svoju šansu za pobjedu i to već u početku utakmice. Prošle smo godine na gostovanju pokazali jedan fenomenalan rukomet pa se tako nadam da ćemo i ove. Mi ćemo nastojati sve sa treninga prenijeti na teren da bi ova,  ali i svaka sljedeća utakmica bila lakša.”

Tomislav Lauš, igrač MRK Zaprešić

“Predviđati ikakve ishode utakmica uvijek je teško. S ekipom Marofa smo igrali prošle godine dva puta i upisali dvije pobjede, međutim kako je trener prije početka sezone rekao ne znamo tko se pojačao tko je izgubio ključne igrače tako da u svaku utakmicu moramo ući bez unaprijed upisanih bodova i maksimalno od početka do kraja. Imali smo jako lagano otvaranje sezone, ali isto tako brzo buđenje iz toga da će svaka utakmica biti takva jer smo se za bodove protiv Bjelovara namučili do zadnje minute. Svoj cilj znamo i kako sam rekao idemo maksimalno od prve do zadnje minute jer jedino tako ćemo uspjeti ostvariti cilj ulaska u ligu više za što stvarno imamo kvalitete i iskustva.”