Nadolazeća Utakmica vs

2.HRL U15: Poraz od RK Pavleki u prvom kolu

Škola rukometa MRK Zaprešić na treningu, poraza

Nedjelja 24. rujna bila je rezervirana za prvu utakmicu 2.HRL U 15. U prvom kolu prvenstva, sokolići su se susreli s RK Pavleki u SD Trešnjevka. Unatoč želji i volji, MRK Zaprešić ipak nije uspio upisati pobjedu u gostima.

Nakon početka seniorskog prvenstva, došao je red i na mlađe dobne kategorije. Prvi su s akcijom započeli sokolići U15 u gostima kod RK Pavleki u nedjelju 24. rujna. Domaćini su utakmicu otvorili s vodstvom koje je trajalo sve do kraja prvog poluvremena. Unatoč nastojanjima sokolića da se približe protivniku, prednost na semaforu ostala je na strani domaćina (15:12).

Iako razlika od tri pogotka prednosti nije nedostižna, MRK Zaprešić je nije uspio ostvariti ni u drugom poluvremenu. Tek u 36. minuti su sokolići uspjeli zatresti mrežu, no ni to nije bilo dovoljno za pobjedu. U drugom poluvremenu igrači Igora Požega postigli su samo četiri pogotka i utakmica je završila velikom pobjedom domaćina (28:16).

Najefikasniji igrač u redovima sokolića bio je Marin Škrlin koji je postigao sedam pogodaka (3/3 sa sedam metara). Kod domaćina se najviše istaknuo Fran Jakovac s osam golova.

Izjava trenera Igora Požega

“Na prvoj prvenstvenoj utakmici smo loše ušli u igru. Nismo bili agresivni u obrani, a u napadu nismo dovoljno išli prema golu. Statičnost u obrani i nedovoljno rješenja u napadu rezultiralo je velikim početnim vodstvom RK Pavleki. Pred kraj prvog poluvremena malo smo se pribrali, zabadali na gol i zabijali lake golove. Nastup s kraja prvog, nismo uveli u drugo poluvrijeme, a uz puno naših tehničkih pogrešaka, protivnik je postizao lagane pogotke. Iako je sklopljena nova ekipa U15, svi su dobili priliku na utakmici. No, trebalo bi dobre stvari koje pokazuju na treningu prenijeti i na utakmicu. Nadam se da ćemo u nastavku prvenstva pokazati svoje pravo lice.”

POWERED BY FOUR OF THEM