Nadolazeća Utakmica vs

U četiri kola sokoli su upisali četiri pobjede

Zagrijavanje MRK Zaprešić. četiri pobjede

Nakon četiri odigrana kola u 2. HRL Sjever, seniori MRK Zaprešić upisali su četiri važne pobjede i ostvarili ukupno osam bodova. U domaćoj utakmici proteklog vikenda, nadigrali su RK Daruvar s 49:29. U redovima sokola se najviše istaknuo Goran Blažević koji je proglašen igračem utakmice.

Uspješan početak ove sezone za seniore koji su svoj put prema ligi više otvorili s četiri pobjede u četiri kola. Nakon pobjede nad Medveščakom, Bjelovarom i Marofom, proteklog vikenda upisali su i veliku pobjedu protiv Daruvara. Ekipa iz Daruvara je sokolima već poznata od prošle sezone, tako da su i sami znali što mogu očekivati od ovog protivnika.

Pogotkom Antonia Fabeka u prvoj minuti utakmice, sokoli su otvorili ovu utakmicu u subotu. Od samog početka igrači Igora Požega su postavili tempo igre koji je Daruvar nastojao pratiti. Iz minute u minutu to se činio kao sve teži zadatak za goste, jer su domaćini svakim napadom radili sve veću razliku na semaforu. Nakon što gosti nisu uspjeli postići pogodak gotovo pet minuta, sokoli su to iskoristili za još veći odmak. Rezultat na poluvremenu bio je 22:13. U drugom dijelu utakmice ponavlja se situacija iz prvog dijela. Vidljiva je dominacija sokola, a unatoč već velikoj razlici MRK Zaprešić nije postustajao. Krajnji rezultat bio je 49:29, što znači da je postignuto ukupno 78 pogodaka u utakmici. Važna dva boda upisali su sokoli u četvrtom kolu, zadržavši prvo mjesto na tablici s osam bodova. Goran Blažević bio je igrač utakmice (9 pogodaka), dok su odmah iza njega bili Kevin Lind i Josip Đukes sa šest.

Izjava trenera Igora Požega i igrača utakmice Gorana Blaževića

Igor Požeg, trener MRK Zaprešić

“Mogu biti zadovoljan s ovom velikom pobjedom od +20 golova razlike. Svih 60 minuta smo dali svoj maksimum bez obzira na rezultat i razliku na semaforu. Smatram da smo u obrani trebali biti puno čvršći. Primali smo puno lakih golova te se nismo držali dogovora da u ovim utakmicama uigravamo obranu. Dolaze nam sve ozbiljniji protivnici, stoga na obrani trebamo raditi. Iz obrane se rađaju prilike za napad, kontre i polukontre. Nadam se da ćemo do sljedeće utakmice i to usavršiti.”

Goran Blažević, igrač utakmice

“Jednosmjerna utakmica s Daruvarom što pokazuje i konačni rezultat. Brzo smo se odvojili te prednost održavali i povećavali sve do samog kraja utakmice. Pohvale cijeloj ekipi na ozbiljnom pristupu i maksimalnom zalaganju. Sada se okrećemo teškom gostovanju u Ludbregu.”

POWERED BY FOUR OF THEM