Nadolazeća Utakmica vs

Tomislav Lauš se oprostio od svoje igračke rukometne karijere

Tomislav Lauš, oproštaj

Došao je kraj još jednoj rukometnoj karijeri. Dugogodišnji igrač MRK Zaprešić Tomislav Lauš, na posljednjoj utakmici sezone, oprostio se od svoje rukometne karijere. Njegovu posljednju sezonu igranja dvoranskog rukmeta uveličala je titula prvaka 2. HRL Sjever, no sada je došlo vrijeme za nove životne izazove.

Tomislav Lauš došao je u MRK Zaprešić krajem 2019. godine, a nakon pet godina u Zaprešiću, tu je odlučio i završiti svoju karijeru. Sa Zaprešićem je osim naslova prvaka 2. HRL Sjever te plasmana u prvu ligu, prije dvije godine osvojio još jedan naslov. Godine 2022. Zaprešić je osvojio naslov prvaka 3. HRL Središte i time osigurao plasman u drugu ligu. Tomislav Lauš tako ima dvije titule naslova prvaka u zaprešićkom dresu.

Rukometom se počeo baviti sa 14. godina, a prije Zaprešića je igrao u MRK Sesvete, RK Dubrava, RK Jamnica, RK Zagorica i RK Polet. Osim dvoranskog rukometa, Lauš je i igrač hrvatske muške seniorske reprezentacije u rukometu na pijesku. S reprezentacijom rukometa na pijesku osvojio je brojna odličja: srebro na Svjetskim igrama (2017.), srebro na SP u Rusiji (2018.), broncu na Mediteranskim igrama (2019.), zlato na Svjetskim igrama (2022.) te zlato na Mediteranskim igrama (2023.). Osim za reprezentaciju Lauš je igrao rukomet na pijesku za BHC Sesvete i BHC Zagreb, a na klupskim velikim natjecanjima osvojio je zlato (2017.) i srebro (2018., 2021. i 2023.).

Novi izazovi na rukometnom putu

Iako je utakmica 26. kola 2. HRL Sjever bila njegova posljednja na parketu, Lauša ćemo i dalje moći pratiti na pjeskaškim terenima u igračkoj ulozi. No, iako je došao kraj njegovoj igračkoj dvoranskoj karijeri, Lauš nastavlja svoj rukometni put u novoj ulozi – kao trener mlađih uzrasta MRK Zaprešić.

“Ne gledam na ovo kao na kraj karijere, nego kao na promjenu uloge u karijeri. I dalje ostajem usko vezan uz klub u kojem sam posljednjih pet godina i uz kojeg me vežu godine samo lijepih uspomena. Igračke tenisice ću zamijeniti trenerskim te se nadati da ću igračke uspjehe moći ponoviti kao trener”, poručio je Tomislav Lauš.