Nadolazeća Utakmica vs

Sokolići U9 nastupili na 22. Međunarodnom prvenstvu u Karlovcu

MRK Zaprešić, U9 ekipa, Memorijal Ivica Birovčec

Osim prvenstvenih susreta mlađih uzrasta, proteklog su vikenda i sokolići U9 bili u akciji. Nastupili su na 22. Međunarodnom otvorenom Prvenstvu Karlovca u mini i super mini rukometu. U kategoriji dječaka rođenih 2014. godine sokolići U9 upisali su dvije pobjede i jedan poraz u skupini.

Tradicionalno 22. Međunarodno otvoreno prvenstvo Karlovca započelo je prvi vikend u travnju kada je održano i otvaranje. Na otvaranju je sudjelovalo čak 96 ekipa rukometaša i rukometašica iz cijele Hrvatske, ali i susjednih država. Međunarodno otvoreno prvenstvo Karlovca u mini i supermini rukometu najveće je rukometno natjecanje za mlađe uzraste u ovom dijelu Europe.

Proteklog vikenda održan je drugi dio ovog otvorenog prvenstva na kojem su sudjelovali i naši sokolići U9. Bili su smješteni u Grupi H zajedno s RK Sedmerac Karlovac, RK Rudar Adria Oil Labin i RK Kozala Rijeka. U skupini su upisali dvije pobjede i jedan poraz, a rezultati su bili sljedeći:

Grupa H
MRK Zaprešić – RK Sedmerac Karlovac 2 (15:3)
RK Rudar Adria Oil Labin – MRK Zaprešić (8:10)
RK Kozala Rijeka – MRK Zaprešić (16:8)

Nakon utakmica u skupini uslijedio je nastup u 1/16 Velikog finala

Nakon dvije pobjede i jednog poraza u skupini, Zaprešić je u 1/16 Velikog finala igrao protiv ekipe MRK Arba Rab. Ekipa s Raba bila je uspješnija te je odnijela pobjedu. Sokolići U9 su u konačnici ostvarili dvije pobjede i dva poraza.

1/16 Veliko finale
MRK Arba Rab – MRK Zaprešić 10:4

“U turnir smo za razliku od prošlih nekoliko ušli odlično, s dvije pobjede i jako dobrom igrom. U trećoj utakmici poraženi smo od vrlo dobre ekipe RK Kozala. Ždrijeb nas je onda spojio s drugoplasiranom ekipom iz skupine D – MRK Arba Rab. Ekipa Arba Rab je bila spretnija, a rezultat sugerira u tom trenutku i kvalitetnija. Nije nam preostalo ništa drugo nego čestitati protivniku”, poručio je trener Toni Josić.

No, sudjelovanje na ovakvom turniru donosi puno više od samih rezultata, a to zna i trener ekipe U9 koji kaže:

“Jako respektiram ovaj turnir u Karlovcu. Po broju prijavljenih ekipa i kategorija najveći je u Hrvatskoj, a možda i šire. Iz tog je razloga svaka utakmica vrlo bitno i vrijedno iskustvo za naše sokoliće. Želim istaknuti da većinu ove momčadi čine dječaci rođeni 2015. godine i mlađi. Za njih je nastup u starijoj konkurenciji bilo vrijedno iskustvo kako bi sljedeće godine bili još spremniji i bolji te predstavili svoj Zaprešić još boljim plasmanom. Okrećemo se novim treninzima i pripremi za sljedeći vikend kada na rasporedu imamo šesti krug lige Mini ZRS kod nas u Zaprešiću.”