Nadolazeća Utakmica vs

Seniori putuju u Ivanec tražeći pobjedu i dva nova boda

MRK Zaprešić, seniori

Seniori MRK Zaprešić proteklog su vikenda upisali važnu pobjedu na domaćem terenu protiv Varaždina. Nakon poraza od Petrinje i minimalna pobjeda bila je dovoljna da ih vrati na pozitivnu stazu. Slijedi gostujući susret u Ivancu gdje ih čeka RK Ivančica koja je u prethodnom kolu s +7 pobijedila Petrinju.

U 21. kolu 2. HRL Sjever susrest će se Zaprešić i Ivančica Ivanec. Nakon njihove pobjede protiv Petrinje, Ivančica ponovno igra utakmicu ispred domaće publike s još većom željom za novom pobjedom. Zaprešić je u ovom trenutku u nezavidnoj poziciji, s obzirom na propuštenu priliku za pobjedom u gostima kod Petrinje. Stoga im svaka sljedeća utakmica predstavlja dodatan izazov za zadržavanje prve pozicije na tablici.

U prvom ogledu ove dvije ekipe u sezoni 2023./24. Zaprešić je ispred svoje domaće publike uzeo pobjedu (29:23) i upisao dva boda. Sada to isto trebaju napraviti u gostima kako bi mirnije prvenstvo priveli kraju. Ekipa iz Ivančice će zasigurno biti dodatno motivirana, stoga će priprema sokola za ovaj susret odigrati ključnu ulogu u njihovoj igri. Utakmica je na rasporedu u subotu, 23. ožujka u 16:00 sati u SD SŠ Ivanec.

Izjave trenera Igora Požega i igrača Grgura Kočonde

Igor Požeg, trener MRK Zaprešić

“U prošlom kolu je Ivančica pobijedila našeg glavnog konkurenta za prvo mjesto – Petrinju. Tako da mi sad moramo biti jako oprezni i pažljivi što se tiče tog susreta. Moramo se dobro pripremiti i biti fokusirani svih 60 minuta. Ne smijemo si dopustiti reprizu iz Petrinje, a nadam se da ćemo iz tog susreta izaći kao pobjednici s dva nova boda.”

Grgur Kočonda, igrač MRK Zaprešić

“Ovaj vikend nas dočekuje ekipa Ivanca. Prošli vikend su pobijedili Petrinju što nam je pokazatelj da nisu ista ekipa koja je nam je došla u goste prošle polusezone. No mi ovisimo sami o sebi i o svojoj igri te ne sumnjam u našu pobjedu!”