Nadolazeća Utakmica vs

Proslavite naslov prvaka sa seniorima u subotu 4. svibnja u 15:30 sati

MRK ZAPREŠIĆ, SOKOLI

Seniori će u subotu 4. svibnja odigrati svoju posljednju domaću i posljednju utakmicu ove sezone. Susret 26. kola 2. HRL Sjever igrat će protiv Dubrave u 15:30 sati u ŠRC Zaprešić. Unatoč tome što su prije dva kola sokoli osigurali naslov prvaka, sezonu žele zaključiti pobjedom.

Duga je ovo sezona bila za MRK Zaprešić, čija je ambicija na početku bila ulazak u prvu ligu i naslov prvaka. Nakon 24 kola u tome su i uspjeli, pobjedom protiv Sesveta na domaćem terenu. Nakon toga je uslijedila utakmica sa Zagrebom – jedinom ekipom koja ih je uspjela pobijediti na domaćem terenu. I u tom je susretu Zaprešić bio uspješniji te su odnijeli još jednu pobjedu. Sada slijedi Dubrava, ekipa koju su sokoli pobijedili u gostima +10 razlike (29:39).

Unatoč tome što susret posljednjeg kola 2. HRL Sjever ne utječe na poziciju Zaprešića, pobjeda u posljednjoj utakmici sigurno će značiti i seniorima i navijačima. Zaključiti sezonu s 23 pobjede od 26 utakmica veliko je postignuće. Tome svjedoči i podrška navijača koja je bila neizostavni dio svake utakmice tijekom cijele sezone. Stoga, pozivamo sve naše navijače, prijatelje rukometa da nam se pridruže u subotu, 4. svibnja u 15:30 sati u ŠRC Zaprešić da zajedno proslavimo ulazak u 1. HRL Sjever.

Izjave trenera Igora Požega i igrača Ivana Jurića

Igor Požeg, trener MRK Zaprešić

“U zadnjoj utakmici želimo pobjedu. Želimo da tribine uživaju u našem rukometu i da završimo sezonu s pobjedom. Dat ćemo priliku svima onima koji su manje igrali u ovom dijelu sezone – Basara, Tomić, Šafar, Jurasović. Protiv Zagreba smo pokazali da stvarno možemo odigrati jednu jako dobru utakmicu i kada nije toliko bitna pobjeda, a to očekujem i protiv Dubrave.”

Ivan Jurić, igrač MRK Zaprešić

“Prije nego najavim posljednju utakmicu ove sezone, htio bih izraziti sreću što smo u nedjelju pobijedili Zagreb. Dosta nas je bilo angažirano oko rukometa na pijesku, stoga je bilo važno odigrati tu utakmicu i ne ozlijedit se. Što se tiče Dubrave, to nam je zadnja domaća utakmica u prvenstvu. Osigurali smo već naslov, stoga se nadam da ćemo odigrati opušteno kao i protiv Zagreba te da ćemo uživati u igri. Ruku na srce, bili smo pod određenim pritiskom osvajanja lige, što je u konačnici i normalno. Netko se s tim pritiskom nosi bolje, netko lošije, ali mi smo to sve izgurali kao ekipa. Nakon Uskrsa smo još više stisli, pokazali da smo ekipa i još bolje povezali međusobno. Nadam se da ćemo završiti sezonu pobjedom.”