Nadolazeća Utakmica vs

Predzadnje kolo seniori igraju u gostima kod Zagreba

MRK Zaprešić, pozdrav, Zagreba

Iako su seniori proteklog vikenda pobjedom protiv Sesveta osigurali naslov prvaka 2. HRL Sjever, natjecanje još uvijek nije završeno. Očekuju ih još dva kola te dvije utakmice, od kojih prvu igraju u gostima kod Zagreba.

Velika pobjeda protiv Sesveta u proteklom je kolu Zaprešiću značila osiguranje naslova prvaka sezone 2023./24. u 2. HRL Sjever. Dva kola prije kraja prvenstva sokoli su uspjeli osigurati ulazak u prvu ligu. No, do službenog kraja prvenstva ostala su još dva kola te dva susreta u kojem ih očekuju Zagreb i Dubrava.

Prvi na redu je RK Zagreb 2 protiv kojeg će seniori igrati u gostima. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 28. travnja u 17:30 sati u Kutiji šibica. Prvi susret ove dvije momčadi u tekućoj sezoni bio je u 12. kolu u ŠRC Zaprešić. U toj je utakmici Zagreb bio vidno bolji te je upisao veliku pobjedu (23:31). Bio je to ujedno i prvi poraz za sokole, a i jedini do sada poraz na domaćem terenu. Sada im slijedi uzvratni susret u kojem se nadaju upisati pobjedu protiv ove jake momčadi koja se sada smjestila na drugom mjestu tablice.

Izjava trenera Igora Požega i igrača Tomislava Lauša

Igor Požeg, trener MRK Zaprešić

“Na utakmicu u Zagreb idemo rasterećeni, bez velikog pritiska. Ali, definitivno sa željom dobre igre i da im vratimo za poraz koji su nam nanijeli doma. Bit ćemo opušteniji nego u prethodnim utakmicama s ekipama s vrha. Svi igrači će dobiti podjednaku minutažu kako bismo vidjeli kako stojimo s mlađim igračima. Želimo pobjedu, ali ona nije imperativ. Želimo pokazati dobar rukomet.”

Tomislav Lauš, igrač MRK Zaprešić

“Za vikend nas očekuje zadnja gostujuća utakmica ove sezone. Prva pomisao je da će biti jako teško. Ne zato što je to tehnički i trkački jedna od najboljih ekipa ove lige nego zbog emocionalnog pražnjenja koje je nastalo zbog osiguranja naslova prvaka prošlog vikenda. Ali bez obzira na to sve siguran sam da ćemo u tu utakmicu ući maksimalno prvenstveno zato što smo takva ekipa, a i igramo protiv ekipe koja nam je jedina nanijela poraz kod kuće pa bismo htjeli to i uzvratiti.”