Nadolazeća Utakmica vs

Posljednji “ples” na parketu za Ivana Jurića

Ivan Jurić, MRK Zaprešić, oproštaj Jurića

Osim Tomislava Lauša, još se jedan igrač MRK Zaprešić oprostio od svoje dvoranske rukometne karijere na posljednjem susretu 2. HRL Sjever. Utakmica s Dubravom bila je posljednji “ples” za Ivana Jurića, također dugogodišnjeg igrača MRK Zaprešić.

Ivan Jurić pridružio se ekipi sokola 2021. godine, odnosno na početku sezone 2021./2022. Nakon njegove dugogodišnje rukometne karijere te tri sezone provedene u Zaprešiću, došlo je vrijeme za neke nove izazove. U zaprešićkom dresu, Jurić je osvojio dvostruku titulu prvaka (3. HRL Središte i 2. HRL Sjever), a kao šećer na kraju i plasman u prvu ligu.

Rukomet i sport su veliki dio života Ivana Jurića. Od 1996. godine se bavi rukometom, a početkom petog razreda je počeo ozbiljnije trenirati u klubu. To mu nije bio prvi susret sa sportom, jer je prije rukometa trenirao taekwondo. Prije no što je došao u Zaprešić Jurić je igrao za: RK Zagreb te RK Maksimir Pastela (14 sezona). Na poziciji lijevog vanjskog nije bio za vrijeme cijele svoje karijere, a okušao se i u ulozi lijevog krila.

Osim dvoranske rukometne karijere, Jurić je izgradio zavidnu karijeru kao hrvatski reprezentativac muške seniorske ekipe rukometa na pijesku. Rukomet na pijesku počeo je igrati 2003. godine, a planira nastaviti svoju karijeru na pijesku i dalje. S muškom seniorskom reprezentacijom osvojio je brojna odličja, a ujedno je i najtrofejniji hrvatski i europski igrač rukometa na pijesku. Njegovi pjeskaški uspjesi s reprezentacijom: trostruki svjetski prvak (2008., 2016., 2022.), četverostruki europski prvak (2009., 2011., 2013. te 2015.), dvije bronce sa Svjetskih igara (2009. i 2013.), srebro sa Svjetskih igara (2017.) te zlato (2022.). Osim reprezentativnih tu su i broji klupski uspjesi, a od klubova igrao je za: Kaj Boo Boo, AKRP Zagreb i Ciudad de Malaga.

Kraj dvoranske, ali početak njegove Olimpijske priče

Možda je njegovoj dvoranskoj priči došao kraj, ali zato slijedi nastavak pjeskaške. Ivan Jurić je uz izbornika Mladena Paradžika i suigrače Ivana Dumenčića i Luciana Buru pozvan da bude dio “All-star” tima te prezentacije rukometa na pijesku u sklopu Olimpijskih igara u Parizu.

“Već sam neko vrijeme u glavi bio spreman na kraj karijere. Jako mi je drago što sam znao da mi je subotnja utakmica zadnja u dvorani, što me nisu ozljede prisilile na prekid karijere. Prije utakmice, a tijekom zagrijavanja nisam ni o čemu drugom razmišljao. Utakmica je imala takav tijek da sam razmišljao samo o rezultatu. Postao sam svjestan kad je trener Požeg pozvao time-out. Priželjkivao sam tako nešto jer sam vidio da se tako i Jugović oprostio. Htio sam da i ja tako izađem iz igre prije kraja utakmice. Da nekako to bude moj trenutak, da ga uzmem za sebe. Cijeli sam život bio podređen ekipi, ekipa mi je iznad svega i dalje, ali ovoga puta mi je bilo baš drago što sam imao taj trenutak” kazao je Ivan Jurić.

“Nakon utakmice, sve je bilo u redu dok nisu došli moji roditelji. Onda sam se malo slomio, ipak me oni podržavaju u sportu cijeli moj život. Kada sam im rekao da mi je ovo zadnja utakmica, nisu dvojili ni trenutka i rekli su da dolaze. Kako sam počeo ovu priču, tako sam je s njima i zaokružio. Naravno, u međuvremenu sam osnovao obitelj i jako mi je drago da su i oni bili tu. Mislim da ću kada prvi put ne odem na ljetne pripreme postati svjestan svega” dodao je Jurić.