Nadolazeća Utakmica vs

Pobjedom protiv Dubrave Zaprešić proslavio naslov

MRK Zaprešić, naslov prvaka

Subotnji domaći susret protiv Dubrave bio je posljednji susret u sezoni 2023./24. za ekipu MRK Zaprešić. Iako su prije dva kola osigurali naslov, pobjedom u 26. kolu, sokoli su uveličali proslavu naslova prvaka.

Ishod posljednjeg kola 2. HRL Sjever za Zaprešić je bio manje važan. Seniori su prije dva kola osigurali naslov prvaka, a s pobjedom u posljednjoj utakmici samo su to i potvrdili. Uz podršku svojih navijača upisali su pobjedu protiv druge ekipe Dubrave. Gosti su u većem dijelu susreta imali prednost, a u nekoliko navrata vodili su čak i s +5. U drugom poluvremenu su se sokoli probudili, odigrali čvršću obranu koja je u konačnici rezultirala vraćanjem u utakmicu i pobjedom.

Nakon utakmice u zaprešićkom domu rukometa održana je dodjela pehara i medalja najboljoj ekipi 2. HRL Sjever. Svečanu dodjelu uveličala je i prisutnost gradonačelnika grada Zaprešića Željka Turka te njegova zamjenika Alana Labusa. Osim za cijelu ekipu iz kluba, ovo je bio poseban dan za dvojicu igrača koji su se oprostili od svoje igračke karijere u dvoranskom rukometu. To su Tomislav Lauš i Ivan Jurić koji su u subotu, 4. svibnja odigrali svoju posljednju utakmicu za Zaprešić, ali i u karijeri. Predsjednik MRK Zaprešić Josip Kovačec te dopredsjednik Matija Teur uručili su im zahvalu za dugogodišnji doprinos razvoju zaprešićkog rukometa, kao i dres s njihovim brojem.

Izjave igrača utakmice Tomislava Lauša i Ivana Jurića

Tomislav Lauš, igrač MRK Zaprešić

“Ušli smo jako čudno u utakmicu s velikim oscilacijama u napadu i obrani. Izgledalo je kao da smo unaprijed upisali pobjedu. Na poluvremenu smo se malo konsolidirali, dogovorili se da ćemo stisnuti i završiti sezonu kako samo priliči prvaku. Mislim da su dečki odlučili da nas neće pustiti u mirovinu s porazom i hvala im na tome. Hvala još jednom svima, od uprave, suigrača i pogotovo navijača koji su nas pratili svaku utakmicu u doma te u gostima. Nisam mogao naći bolju sredinu za oprostiti se od igranja rukometa. Sad idemo proslaviti i vidimo se iduće godine u 1. HRL Sjever. U nekim u malo drugačijim ulogama, ali i dalje uz Zaprešić.”

Ivan Jurić, igrač MRK Zaprešić

“U utakmici protiv Dubrave smo već bili u proslavi nakon. Nije to naša najbolja utakmica ove sezone, niti polusezone. Bili smo jako opušteni, što nije ni za zamjeriti dečkima jer smo osigurali naslov dva tjedna ranije. Sve je nekako trebalo biti u svečanom tonu. Dubrava je povela, ali smo si mi međusobno rekli da neće nam sad jedan poraz kvariti proslavu. Onda smo se malo skupili, okrenuli rezultat i slavili s jednim golom razlike. Sretan sam što je u konačnici bila pobjeda. Nakon toga, uslijedila je ceremonija proglašenja pobjednika lige. Moram priznati da su medalje jako lijepe, a jako imponira i što je došao i politički vrh grada Zaprešića. Gradonačelnik i njegov zamjenik su nam uručili medalje, što znači da je to imalo odjeka u gradu i da se taj naš sportski uspjeh cijeni. Nadam se da će se tako pratiti i 1. HRL Sjever.”

POWERED BY FOUR OF THEM