Nadolazeća Utakmica vs

Peto kolo rezervirano je za susret Ludbrega i Zaprešića

MRK Zaprešić slavlje, osmo kolo

Peto kolo 2. HRL Sjever rezervirano je za susret Ludbrega i Zaprešića, a igrat će se u nedjelju 15. listopada u 14:30 sati. GSD Ludbreg ugostit će susret ova dva kluba u u utrci za novim bodovima u ligi.

Već od prošle sezone poznati protivnik, ali i protivnik kojeg se nikako ne smije podcijeniti. U 10. kolu prošle sezone sokoli su bili na gostovanju u Ludbregu gdje su u konačnici uspjeli izvući jedan bod. Utakmica je završila rezultatom 30:30. To je ujedno bio pokazatelj sokolima da ovog protivnika u uzvratnoj utakmici moraju shvatiti i više nego ozbiljno.

Pred kraj sezone, točnije u 23. kolu Ludbreg i Zaprešić ponovno su se susreli, no ovog puta u zaprešićkoj domaćoj atmosferi. Podrška domaće publike, promjena taktike i želja za pobjedom bili su ključni elementi za igrače Igora Požega. Unatoč tome što je Zaprešić imao samo +2 razlike u konačnom rezultatu (29:27), pobjeda je upisana i osvojena su dva nova boda.

Po dva nova boda sokoli će ići i nadolazeći vikend, odnosno u nedjelju 15. listopada kada ih očekuje prvi susret s Ludbregom ove sezone. Utakmica će se igrati u 14:30 sati u GSD Ludbreg. Svoja očekivanja pred utakmicu s nama su podijelili trener Požeg i igrač MRK Zaprešić – Ivan Jurić.

Izjave trenera Igora Požega i igrača Ivana Jurića

Igor Požeg, trener MRK Zaprešić

“Čeka nas teško gostovanje u Ludbregu. Ući ćemo maksimalno koncentrirano u ovu utakmicu. Znamo da je na gostovanju prošle sezone bilo neriješeno, ali isto tako znamo da se uz gromoglasnu podršku domaćin neće lako predati. Trenutno smo neporaženi i tu smo da bismo spriječili da se to dogodi u Ludbregu. Ako nastavimo svoju igru, ne bismo trebali imati problema s domaćinom, ali idemo uz mjeru opreza.”

Ivan Jurić, igrač MRK Zaprešić

“Prošle sezone smo s Ludbregom igrali neriješeno u gostima i pobijedili s +2 razlike doma. Shodno tome, očekujem dosta tešku gostujuću utakmicu protiv jako dobrog i ozbiljnog protivnika. Vidjeli smo prošle sezone da je odnos snaga podjednak i da ovisno o tome tko ima bolji dan može biti pobjednik. No, s obzirom da imamo širi roster i bolju rotaciju igrača nego prošle sezone, nadam se da će to biti odlučujući faktor u našu korist. Ne očekujem lagano utakmicu, ali se nadam da ćemo se mi uspjeti posložiti – što taktički što psihički.”