Nadolazeća Utakmica vs

Novu sezonu MRK Zaprešić otvorit će u gostima kod Medveščaka

Jurica Sikoronja MRK Muski Rukometni Klub Zaprešić

Nakon nešto više od mjesec dana priprema došlo je vrijeme za  2.HRL Sjever. Prvu utakmicu druge lige seniori MRK Zaprešić će odigrati u gostima kod RK Medveščak ZG. Utakmica će se igrati u subotu, 16. rujna u 16:15 sati u dvorani Sutinska vrela.

Početkom kolovoza okupila se seniorska ekipa MRK Zaprešić te krenula s pripremama za nadolazeću sezonu. Uz već dobro poznata lica, pripremni period odradila su i nova pojačanja. Oni će zajedno s ostatkom ekipe zasigurno pokazati neko novo lice  u sezoni 2023./24. Roster MRK Zaprešić za nadolazeću sezonu dostupan je OVDJE.

Prvi izazov za trenera Igora Požega i njegovu ekipu bit će RK Medveščak ZG. Klub kojeg sokoli već poznaju iz protekle sezone. U devetom kolu Zaprešić je ugostio Medveščak, a mali broj pogodaka (16:19) svjedoči napetoj utakmici. Uzvratni ogled odigran je u 22. kolu u kojem su sokoli uzeli pobjedu.

Susret u ovoj sezoni 2023./24. rezerviran je za subotu, 16. rujna u 16:15 sati u dvorani Sutinska vrela u Zagrebu.

Izjave trenera Igora Požega i kapetana Jurice Šikoronje

Igor Požeg, trener seniora:

“S obzirom na prošlogodišnje rezultate, ove sezone moramo biti na oprezu. Ne znamo s kakvom će ekipom nastupiti protivnik. Maksimalno koncentrirano trebamo ući u utakmicu i odmah pokazati pravo lice. Imamo nove igrače, a imali smo i nekoliko pripremnih utakmica. Nadam se da smo dovoljno napravili što se tiče početka nove sezone. Kao trener mislim da možemo igrati na pobjedu kako bismo krenuli dobro u ovoj sezoni. Nova sezona bit će puna nepoznanica i novih protivnika, što samo znači da moramo biti taktički spremni za sve.”

Jurica Šikoronja, kapetan MRK Zaprešić:

“Očekuje nas prvo kolo i važna utakmica. Vjerujemo u sebe, a to je ono što je bitno. U pripremnom dijelu smo odigrali dosta jakih utakmica. Puno je novih suigrča koji imaju iskustva igranja u višem rangu. Mislim da mogu donijeti razliku u nadolazećoj sezoni. Bitno je pozitivno otvoriti sezonu. S druge strane nam stoji ekipa RK Medveščak ZG. Prošle godine su nam zadali muke u obje utakmice, pa ulazimo s velikim respektom. Uz podršku kluba, vjerujem u ekipu i mislim da ove godine mozemo daleko dogurati.”