Nadolazeća Utakmica vs
MRK Zaprešić, U9 ekipa, Memorijal Ivica Birovčec

PHOTO CREDIT: Paulina Pilić

Protekli vikend održano je deseto izdanje tradicionalnog međunarodnog rukometnog turnira Memorijal Ivica Birovčec. Najmlađa ekipa MRK Zaprešić U9 sudjelovala je na turniru te osvojila šesto mjesto. Bio je to prvi nastup ekipe na turniru pod vodstvom novog trenera Tonija Josića.

U subotu, 17. veljače sokolići U9 su nastupili na turniru u mini rukometu Memorijal Ivica Birovčec. Natjecali su se u konkurenciji dječaci 2014. godište, a smješteni su bili u skupinu B zajedno s: RK Maksimir Pastela, MRK Vidovec, RK Krško 1, RŠ Vučići te RK Odema Dugave 2.

U prvoj utakmici grupne faze sokolići su igrali s ekipom iz Dugava te su upisali uvjerljivu pobjedu od 18:1. Drugu utakmicu odigrali su s ekipom MRK Vidovec, a rezultat je bio izjednačen (9:9). Treći susret bio je protiv ekipe RŠ Vučići, a utakmica je također završila podjelom bodova (5:5). U četvrtom susretu dana ekipa U9 igrala je s RK Krško 1 i pobijedila rezultatom 14:9. Posljednji susret grupne faze bio je s Pastelom s kojom su odigrali remi utakmicu (8:8).

U grupnoj su fazi sokolići upisali dvije pobjede i tri remija te su u završili kao treća ekipa u skupini B. Uslijedilo je razigravanje odnosno utakmica za peti i šesto mjesto u poretku. Sokolići U9 su igrali protiv ekipe RK Krško 2 iz skupine A. Sreća je ipak bila na strani protivnika, utakmica je završila rezultatom 16:8 za Krško, a Zaprešić je osvojio šesto mjesto.

Pregled utakmica grupne faze i razigravanja dostupan je OVDJE.

Izjava trenera Tonija Josića

“Selekcija U9 nastupila je u subotu na našem Memorijalu Ivica Birovčec 2024. S dvije pobjede i tri neriješena rezultata zauzeli su treće mjesto u grupi. U razigravanju osvojili ukupno šesto mjesto od 12 prijavljenih ekipa. Dečki su sve bolji iz tjedna u tjedan te veseli napredak u igri i vidljivo zajedništvo ekipe.”