Nadolazeća Utakmica vs
MRK Zaprešić, navijači

MRK Zaprešić posljednjih pet godina radi na tome da vrati navijače i ljubitelje rukometa u dvoranu i na tribine. Nekadašnja posjećenost rukometnih utakmica u Zaprešiću, prije pet godina bila je nezamisliv zadatak za klub. Danas, znamo da je sve moguće.

Kada je prije pet godina današnja Uprava preuzela klub brojni ciljevi s početka činili su se gotovo pa nemogućim. Jedan od prvih i glavnih zadataka bio je povratak navijača i ljubitelja rukometa na tribine. Zaprešić je tada igrao 3.HRL Središte, odnosno četvrti rang natjecanja u hrvatskom rukometu. No, ulaganjem u stručni stožer, igrače, mlađe uzraste i promociju rada kluba rezultati su polako počeli biti vidljivi.

Seniorska ekipa je 2022. godine osvojila naslov prvaka 3.HRL Središte te se time plasirala u drugu ligu, odnosno u treći rang natjecanja. U 2. HRL Sjever su seniori igrali dvije sezone, a nakon druge su ostvarili plasman u prvu ligu. Uspjeh seniorske ekipe odigrao je ključnu ulogu u privlačenju navijača na tribine. Sa svakom pobjedom u 2.HRL Sjever, broj navijača na domaćim utakmicama se povećavao. U sezoni 2023./24. povećao se i broj navijača koji su sa seniorskom ekipom putovali i bodrili ih na gostujućim utakmicama. Rekordan broj navijača pratio je sokole na gostujućem derbiju u Petrinji. U Petrinju je otputovalo preko 80 navijača, od kojih je dio išao organiziranim navijačkim autobusom, a drugi osobnim aranžmanom.

Navijači su naš osmi igrač

Unatoč teškom porazu protiv glavnog konkurenta u Petrinji, navijači su ostali uz seniorsku ekipu i uz klub do kraja sezone. S navijačima smo započeli put prema naslovu, s navijačima smo ga i zaključili. Nakon posljednje utakmice ove sezone protiv Dubrave, seniori su naslov prvaka proslavili zajedno s onima koji su im davali vjetar u leđa cijelu godinu.

Osim igrača, trenera, uprave kluba, sponzora, partnera i donatora ključnu ulogu u osvajanju naslova prvaka 2.HRL Sjever odigrali su navijači. Navijači su bili naš osmi igrač na svakoj utakmici, a podrška s tribina podizala je samopouzdanje seniora iz utakmice u utakmicu. Kroz druženja sa seniorskom ekipom nakon utakmica, organizacije putovanja na gostujuće utakmice, kupnju navijačkih rekvizita, opremanje navjernijih navijača službenom opremom kluba, uvođenjem personaliziranih članskih iskaznica stvorili smo zaista poseban odnos s navijačima. Odnos koji želimo nastaviti graditi i u 1.HRL Sjever.

Dragi navijači, HVALA vam na podršci koju ste nam vjerno pružali tijekom ove, ali i prethodnih sezona. Hvala vam što ste s nama bili i u pobjedi i u porazu te što ste svaku utakmicu i svaku emociju s nama jednako proživljavali. Nadamo se da smo ispunili vaša očekivanja, kao i da ćete nas nastaviti pratiti i u prvoj ligi iduće sezone. Obećajemo da ćemo se i dalje truditi učiniti vaše navijačko iskustvo na #mrkzapresic utakmicama jedinstvenim i boljim.

Zasluženo se odmorite, slijedi ljetna pauza, a mi se vidimo na jesen u prvoj ligi!

Vaš,

MRK Zaprešić

MRK Zaprešić i navijači
PHOTO credit: Ernest Mazarekić