Nadolazeća Utakmica vs

Borbeni susret 22. kola završio važnom pobjedom sokola

Goran Blažević, MRK Zaprešić, derbi

U 22. kolu 2. HRL Sjever, susreli su se MRK Zaprešić i RK Rugvica. Dvije ekipe željne pobjede i novih bodova, što je bilo vidljivo iz prikazanog u ŠRC Zaprešić. Taj borbeni susret završio je važnom pobjedom sokola koji su upisali dva nova boda te sada imaju +3 u odnosu na glavnog konkurenta – Petrinju.

Veoma važna dva boda upisali su sokoli pobjedom protiv Rugvice. Nakon male “krize” u igri u protekla tri kola, seniori su se vratili na pobjedničke mentalne i igračke staze. Pobjeda protiv Rugvice i zajedništvo koje su pokazali na terenu, sigurno će biti dovoljna motivacija za dalje.

Na početku susreta, sve do 19. minute Rugvica je bila u prednosti. Zaprešić je u nekoliko navrata uspio izjednačiti rezultat na semaforu. Pogotkom Samahodaja u 19. minuti Zaprešić je poveo s 10:9 te nakon toga nastavio u tom ritmu. Sokoli su na predah otišli s +2 (15:13). U drugom dijelu susreta Rugvica je pokušavala stići zaostatak, no Zaprešić to nije dozvoljavao čvrstom obranom, razigranim napadom te podrškom golmana. Susret je završio 27:23. Igračem utakmice proglašen je Goran Blažević, a najbolji strijelac bio je Josip Kožarić s pet pogodaka.

Izjave trenera Igora Požega i igrača utakmice Gorana Blaževića

Igor Požeg, trener MRK Zaprešić

“U utakmicu smo ušli pomalo nervozno, što pokazuje početni rezultat i vodstvo Rugvice (1:4). Imali smo dosta tehničkih pogrešaka u napadu i time primljenih golova. Do kraja prvog dijela smo uspjeli uspostaviti svoj način igre što smo dokazali s +2 na poluvremenu. Ulazak u drugo poluvrijeme je bio još i bolji, uz podršku naših golmana. Uspjeli smo održati prednost do kraja susreta. Utakmica je bila prava muška, uz fer i korektnu igru s obje strane.”

Goran Blažević, igrač utakmice

“Za vikend smo imali susret s uvijek neugodnom Rugvicom, no uspjeli smo uzeti dva veoma bitna boda. Početnu nervozu zbog sve bližeg raspleta prvenstva smo brzo svladali te nakon toga održavali prednost do kraja utakmice. Pristup i zalaganje svih igrača bio je maksimalan i moram naglasiti da je ovo bila prava ekipna pobjeda u kojoj smo svi dali veliki doprinos. U tom tonu treba nastaviti već sljedeće kolo kad gostujemo u Koprivnici.”

POWERED BY FOUR OF THEM