Nadolazeća Utakmica vs

Seniori putuju na gostovanje u Bjelovar

MRK Zaprešić, gol, Bjelovar

Novo kolo znači novi izazov za seniore MRK Zaprešić. Nakon pobjede protiv Medveščaka na domaćem terenu, igrači Igora Požega putuju na gostovanje u Bjelovar. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 11. veljače u 18:00 sati u Dvorani Europskih prvaka.

Pobjeda protiv Medveščaka u 14. kolu donijela je seniorima dva nova boda, ali i samopouzdanje za nastavak drugog dijela sezone 2. HRL Sjever. Tome u prilog ide i činjenica da su u pripremnim utakmicama s prvoligaškim ekipama sokoli pokazali dobru i čvrstu igru, koju su potvrdili nastupom protiv Medveščaka. Sada slijedi novi izazov, a to je Bjelovar. Ekipa koja se trenutno nalazi na devetom mjestu na tablici sa šest pobjeda, dva remija te šest poraza.

Unatoč statistici, seniori MRK Zaprešić u niti jednom trenutku ne smiju podcijeniti protivnika. Iako je Zaprešić trenutno na vrhu tablice s 26 bodova i samo jednim porazom, odmah iza njega je Petrinja koja ima samo jedan poraz više te dva boda manje. U proteklom susretu s ekipom iz Bjelovara koji je odigran u drugom kolu, Zaprešić je uzeo pobjedu sa samo jednim golom prednosti (30:29). U nedjelju će seniori biti u još težoj poziciji s obzirom da igraju u gostima.

Izjava trenera Igora Požega i igrača Patrika Pavlovića

Igor Požeg, trener MRK Zaprešić

“Očekuje nas prvo gostovanje u ovom dijelu sezone. Idemo u goste mladoj ekipi Bjelovara, puni elana i entuzijazma nakon pobjede protiv Medveščaka. S nadom da možemo pružiti još jednu tako dobru igru. Pokazali smo da od prve minute imamo volju i želju u protekloj utakmici, a nadam se da ćemo to i ponoviti. Bjelovar je izgubio svoju prvu domaću utakmicu protiv Dubrave, pa očekujem da će biti nabrijani. Definitivno ih ne smijemo olako shvatiti i neće biti jednostavno gostovanje.”

Patrik Pavlović, igrač MRK Zaprešić

“Prva gostujuća utakmica ove polusezone. Iako igramo protiv jedne mlade ekipe Bjelovara, svjesni smo da taj susret neće biti lagan izazov. Naš cilj ostaje isti, a to je da u Bjelovar idemo po pobjedu. Vjerujem da ćemo, nastavimo li igrati borbeno, to i ostvariti.”