PRVI DAN TURNIRA JE IZA NAS!

Sedmi Memorijalni turnir Ivica Birovčec je u tijeku. Prvi dan Memorijala je iza nas, uz pregršt dobrog rukometa, atmosfere na tribinama i pozitivne energije. Osim hrvatskih ekipa, pridružile su nam se ekipe iz Bosne i Hercegovine te Italije, kao i njihovi vjerni navijači. Rukometna akcija traje od ranih jutarnjih sati te smo tijekom cijelog dana mogli vidjeti odlična idejna rješenja trenera i njihovih mladih nada.

Svečano otvaranje turnira proglasio je Filip Birovčec, sin Ivice Birovčeca, u čije ime se turnir odigrava posljednjih sedam godina. Riječi zahvale uputio je i predsjednik MRK Zaprešić, Josip Kovačec, nakon kojega je cijelu ceremoniju upotpunila plesna točka skupine Jete, predvođene Nikom Crljen. Osim sjajnih rukometnih akcija, između ostalog,  bila nam je čast, uoči svečanog otvaranja turnira, uručiti nagradu gospodinu Zdravku Markoviću za nesebično sudjelovanje na turniru od njegovih početaka.

”Velika nam je čast sedmu godinu za redom biti organizator Memorijalnog turnira Ivica Birovčec. Ovo je najvažniji događaj koji MRK Zaprešić može organizirati u čast čovjeka koji je 2011. godine spasio naš klub od gašenja odnosno od toga da rukomet u Zaprešiću više ne postoji. Dvije godine nakon, MRK Zaprešić odlučio je u čast Ivice Birovčeca organizirati prvi međunarodni memorijalni turnir u ovom području. Turnir je i bio njegova zamisao, ali s obzirom da nas je u rujnu 2013. godine Ivica nažalost napustio, smatram da MRK Zaprešić nije mogao pronaći bolji način da se zahvali njemu i njegovoj kompletnoj obitelji na doprinosu rukometu u Zaprešiću, ali i rukometu u Hrvatskoj. Zasigurno će se i neki veći klubovi u Hrvatskoj sjetiti da je u nesebično pomogao i njima, ne samo zaprešićkom rukometu. Od 2013. godine nastojimo održati njegovo ime i prezime unutar, ali i izvan rukometne obitelji. Dok god je nas, bit će i ovog Memorijala!” poručio je dopredsjednik kluba, Matija Teur.

Prvi dan turnira u akciji je bilo osam ekipa iz Bosne i Hercegovine, Italije i Hrvatske, odigravši 12 utakmica.

U skupini A, MRK Zaprešić je u prvoj utakmici podijelio bodove s HRK Goricom rezultatom 17-17, dok je u utakmici s RK PPD Zagrebom, gost bio uspješniji s 22-19. U posljednjoj utakmici prvoga dana, domaćin je izgubio od talijanskog Pallamano Trieste s rezultatom 15-20. Rukometaši RK PPD Zagreb ostvarili su još jednu pobjedu, protiv talijanskog Pallamano Tr., dok su protiv HRK Gorica bili manje uspješni te izgubili s rezultatom 22-29. Talijanski klub pobjedom 26-20 uzeo je bodove u utakmici s HRK Gorica.

U skupini B susreli su se MRK Metalac i MRK Sesvete koji su ujedno i odnijeli pobjedu rezultatom 20-13. GRK Varaždin ostvario je dvije pobjede kada je rezultatom 23-18 pobijedio RK Kozara MLP. te rezultatom 21-17 uzeo bodove u utakmici s MRK Metalac. Varaždinci su propustili priliku za ostvarenjem treće pobjede na prvom danu turnira kada su s 18-19 izgubili od MRK Sesvete. RK Kozara MLP. je u skupini B pobijedila MRK Sesvete rezultatom 24-22 te MRK Metalac s 32-32.

U posljednjem danu turnira očekuje nas još rukometne akcije, dobre zabave i druženja. Pridružite nam se u ŠRC Zaprešić i podržite sedmi Memorijal Ivica Birovčec.