MRK ZAPREŠIĆ

Povijest rukometa u Zaprešiću seže u 50-te godine prošlog stoljeća te se naš grad može smatrati jednim od prvih rukometnih centara na prostoru naše države. Ondašnji klub „Partizan“ najveći uspjeh je postigao igrajući u tadašnjoj drugoj republičkoj ligi, a neki od igrača koji su nastupali tada, danas su uspješni ljudi i intelektualci.

S vremenom je klub promijenio ime u RK “Zaprešić” i dao mnoga poznata rukometna imena kao što je Davorin Gajnik (reprezentativac bivše Jugoslavije i kasnije igrač RK Medveščak). Nakon njih, treba svakako izdvojiti Denisa Špoljarića (hrvatski reprezentativac, svjetski prvak i olimpijski pobjednik sa međunarodnim iskustvom), Krunoslava Pipinića (prvoligaški igrač sa međunarodnim iskustvom) te Marka Zurunića (bivši prvoligaški igrač sa međunarodnim iskustvom).

Klub je u sezoni 1993./1994. ušao u 1. HRL, ali se nažalost ubrzo našao u financijskoj krizi. Sa završetkom kalendarske 1993. godine sa radom prestaje škola rukometa, da bi se sredinom 1994. godine ugasio čitav klub.

Pauza je trajala sve do 1.rujna 1999. godine kada je grupica entuzijasta i članova nekadašnjeg kluba odlučila osnovati Muški rukometni klub „Zaprešić“. Klub je krenuo iz 2. županijske lige te je postepeno napredovao do 3.HRL Središte gdje se natječe i danas. Pokrenuta je i škola rukometa koja je kroz godine izbacila mnoštvo kandidata za seniorsku momčad, ali i igrača koji su bili ili jesu članovi klubova Paket24 Premijer lige.