MEMORIJAL IVICA BIROVČEC

Muški rukometni klub Zaprešić imao je ideju o organizaciji međunarodnog turnira za mlađe dobne skupine. Ideja se razvijala nekoliko godina te se u jesen 2013. godine odlučilo krenuti u organizaciju prvog turnira koji bi se održao u siječnju 2014. godine.

Nažalost, nedugo nakon odluke o organizaciji, dogodila se prerana smrt velikog prijatelja i donatora kluba, gospodina Ivice Birovčeca. S obzirom da je gospodin Birovčec bio čovjek koji je uvijek bio spreman pomoći klubu u teškim situacijama, Uprava kluba odlučila je kako će turnir nositi naziv prema njemu.

Prvi Međunarodni kadetski rukometni turnir – Memorijal Ivica Birovčec održan je u siječnju 2014. godine te je Klub dobili pohvale za organizaciju istoga. Nakon uspješnog odrađenog prvog turnira, Klub je odlučio nastaviti u tom smjeru te stvoriti tradiciju.
Cilj Kluba i ljudi koji su uključeni u organizaciju turnira je svake godine napraviti korak više, podignuti turnir na jednu višu razinu kako bi svi sudionici bili zadovoljni.
Planje u budućnosti turnir proširiti na više sudionika od sadašnjih 10 momčadi, ali o tome odlučuje više faktora (smještaj, financije, prostor za igru…).

Klubovi sudionici snose samo troškove smještaja i putovanja. Klub, zahvaljujući svojim sponzorima i donatorima, uspijeva svake godine osigurati prehranu za sve sudionike (2 obroka) te vodu, pehare, medalje, zahvalnice i nagrade za najboljeg igrača, strijelca i golmana turnira.


Turnir svake godine otvara član obitelji Birovčec zajedno sa predstavnikom gradske vlasti, a za potrebe otvaranja Memorijala, Klub organizira kratki zabavni program.
Svi u klubu nadaju se kako će turnir svake godine rasti u svakome pogledu.